lördag 22 augusti 2009

Skolpolitik

I Dagens Nyheter idag, lördag står att läsa om vad vi väljare tycker om de olika partiernas idéer i olika frågor. Socialdemokrater och Moderater dominerar i de flesta frågor.

Jag skummar igenom tabellen i tidningen och fäster ingen större uppmärksamhet kring de olika sympatierna. Mitt i tabellen står dock något som fångar min uppmärksamhet, Skola/utbildning. En fjärdedel av Svea Rikes väljare tycker att det är Folkpartiet som står för de bästa idéerna....?

Jag vet att Jan Björklund tilltalar våra väljare i medelåldern och uppåt. De som gillar begrepp som ordning och reda, betyg, fler nationella prov, etc. Jan har ju också tutat i oss att dagens svenska skola är en flumskola som drogs igång med Lpf94.

1408 personer mellan 16-75 år är intervjuade. Kan man kanske misstänka att det är en mindre del under trettio år som varit med i undersökningen? Eller är kanske detta sanningen? Vilket som så oroar det mig att var fjärde svensk tycker att Folkpartiet har de bästa idéerna då det gäller skola/utbildning...

Inga kommentarer: