tisdag 29 januari 2013

DEMOKRATI


Tre killar (X, Y & Z) jobbar som servitörer på en krog. De har en överenskommelse, all dricks de får in delar de solidariskt i tre lika stora delar mellan sig. En kväll är X sjuk. Y & Z bestämmer då att de (Y & Z) ska dela på dricksen, dvs X ska inte få någonting.
- Ett demokratiskt majoritetsbeslut, säger Y & Z
Visst är det väl så, eller?

Efter att ha läst om Astrid, 14 år i Luleå som protesterat mot en sexistisk toalettskylt så blir jag så j-a upprörd. Återigen är det en vuxenvärld som tror att ett majoritetsbeslut är detsamma som demokrati. Jag blir så himla besviken. En lärare tar beslutet (på egen hand?) och gör en enkätundersökning. Enkätundersökningen visar att bara 0,9 % mår dåligt av bilden. Är det så få som mår dåligt så skiter vi i det och låter skylten sitta kvar.

Jag blir grymt besviken på läraren men rektorn uppvisar en inkompetens som är långt utöver det vanliga. Jag hoppas innerligt att diskussionen fortsätter, att media fortsätter stötta Astrid och att rektorn får möjlighet till fortbildning. Kanske, kanske personalen på skolan förstår vad de gjort när det belyses på det sätt som Sourze gjort i artikeln (se länk ovan).

P.s. All ära till Astrid som en otroligt stark och mogen 14-åring!

Inga kommentarer: