tisdag 31 januari 2012

Twitter

På Twitter "umgås" man med likasinnade.
Jag är intresserad av skolledarskap, skolutveckling, www, längdskidor och roliga saker alltså följer jag människor med dessa intressen. På torsdag-kvällar kan man delta i #skolchat, alltså ett gäng engagerade pedagoger träffas kring hashtaggen (#)skolchat. På helgerna när det är världscup så följer jag #twittski. Enkelt? Så mycket enklare kan det inte bli.
Dessutom finns där några människor som irl är mina vänner (eller bekanta). Förvånansvärt få rektorer finns i flödet men ganska många lärare. Mest representerade är väl de som är engagerade i IT och sociala medier etc. Många av dem har så mycket att dela med sig om både i generell kunskap men också i nyheter inom IT.

Vissa av dem jag följer skriver mycket goja, men det är underbar goja, som han som älskar att bada badkar, tex. En dag för någon vecka sedan fick han veta att hyresvärden ska renovera alla badrum i fastigheten och badkaren ska ersättas av duschar. Traumatiskt! Kommer osökt att tänka på Fritjof Nilsson Piraten (Bokhandlaren som slutade bada).
Jag följer också ett gäng politiker. Carl Bildt för att få veta vad som händer ute i världen, Lars Ohly för att läsa sarkasmer om regeringen, Annie Lööf för att hon är ny osv. Vad gäller de politiker som twittrar tror jag MP med Maria W och Åsa R samt Vänsterns Lars Ohly är de som bjussar mest på sig själva. De flesta politiker är väl rädda för att inte vara PK (?).

Emil Jönsson, Anna Haag, Kickan Randall och Ida Ingemarsdotter är de skidåkare som twittrar mest och blir därmed de mest intressanta att följa. Langrenn, längd.se, Skifaster är några siter som twittrar om skidnyheter.

Jag följer också alla som beskriver sig själva som gotlänningar, både sådana som har flyttat från öijn och sådana som fortsätter att njuta av lugnet och Sveriges absolut underbaraste höstar. Dem följer jag för att få all möjlig information om vad som händer på Gotland. Riksantikvarieämbetet, Gotlands Allehanda, Gotlandsrevyn, Konditori Norrgatt, Grannar, Vänner, Kollegor. Ja, allt som rör Gotland.
Jag är en twittrare...

Inga kommentarer: