fredag 20 januari 2012

Ett sätt att kommunicera

På vår skola finns (bl.a) Naturbruksprogrammet - djur med profil hund. I dagligt tal säger vi "Hundprogrammet" för det är vad det handlar om, hund alltså. Under tre år så får eleverna lite kunskaper om djurvård, naturbruk etc. och allmän kunskap kring jordbrukande i övrigt.
Större delen av karaktärstiden ägnas åt hundar. Man jobbar med agility, klickerträning, freestyle. Man läser om hundens ursprung, om hundens användingsområden. Man lär sig vad fysioterapeuten gör, hur man jobbar på djurvårdskliniken. Etologi, biologi osv osv. Helt enkelt en fantastisk utbildning för ungdomar som gärna ser sitt framtidsjobb med hundar.
Vår huvudlärare på hundprogrammet är föräldraledig men tar sig lite tid för att träffa eleverna några timmar i veckan genom blogger. En inkörningsperiod under de första veckorna med en del "barnsjukdomar" men vi ser ljusningen och möjligheterna. Ett helskönt sätt att kunna träffa sin hundlärare i ett forum, helt webbaserat, där man bara snackar hund.  Med beundran ser jag ett seriöst arbete växa fram på ett fullkomligt bländande och modernt sätt. Fler sådana alternativ efterlyses!

Inga kommentarer: