söndag 13 februari 2011

Gy11

Niondeklassare samlas i aulan för information från öns gymnasieskolor. Jag lyssnar på skola nummer ett som representeras av en dam som jag antar är lärare. Hon presenterar sig aldrig men hinner med att använda sig av uttrycker "jy-elva" tretton gånger ( jo, jag räknade) på mindre än tio minuter. När hon pustar ut det för sjätte gången ser jag hur killen bredvid mig böjer sig fram till sin kompis och säger:
- Va fan betyder jellva? Han får till svar:
- Ingen aning, faktiskt.

Säkert fanns det många av eleverna som kände till begreppet och antagligen lika många som inte visste vad det var. Jag kände, när det var min tur, ett visst ansvar för att få det hela lite mer förklarat. Så när jag klev upp tittade jag på min tidigare bänkkompis och sa:
- Nästa läsår så börjar en ny gymnasiereform, den kallas GY11. Vad som händer med det nya har ni säkert hört från era SYV:are eller kommer snart att få veta. Jag ska berätta om min skola.
Jag upplyste i alla fall två killar den dagen. Båda tittade upp med en glad min och en av gjorde tummen upp mot mig. Skönt, tänkte jag.

1 kommentar:

Morrica sa...

Snyggt jobbat! Tydlighet FTW