lördag 17 november 2007

Fp:s skolpolitik, ett välkänt smajl


Det finns få saker som gör mig så ledsen som att vi diskuterar skolan ut ifrån ett politiskt perspektiv och inte alls bryr oss om vad skolan egentligen behöver eller egentligen kan prestera. En annan sak som gör mig nästan lika ledsen är att man i vissa kretsar tror att vi kan dra skolan tillbaks i utvecklingen medan det övriga samhället går framåt. Hur i hela helvete kan man tro att det bara i skolan man behöver ordning och reda och respekt på ett sätt som liknar fyrtiotal medan övriga världen färdas i en riktning mot ömsesidig respekt och framåtsträvan?
En dröm som jag har känns oerhört avlägsen när jag läser Thomas Gürs inlägg i SvD i dagens nätupplaga av tidningen. Thomas tycker att skolpolitiken ska stå modell för politiken i stort.
Snälla nån, eller rättare, snälla alla låt inte det hända!
Ponera också att Jan Björklunds behörighet bygger på en militär bana, inte en pedagogisk. Skulle gärna se att debattörer ifrågasatte kompetensen hos våra politiker i lite större utsträckning och inte bara sväljer alla de sköna omskrivningarna som bara har ett syfte; att vinna politiska poäng och det oavsett politisk ideologi.

Inga kommentarer: