onsdag 7 februari 2007

Dansk skola förbjuder byxhäng

Läser i Dagens Nyheter idag att, "ledningen för Hjerting skola förbjuder eleverna att ha byxorna nedhasade så mycket att underkläderna blottas".
Vicerektorn säger sig vara medveten om att det är modernt men det är inte trevligt att se vare sig för elever eller lärare. Intressant, tycker jag. Det är modernt men inte trevligt att se för någon, hm. Hur kommer det sig att ett mode har utvecklas som INGEN uppskattar? Jag skulle gärna vilja vara inne i huvudet på vicerektor Klas Sörensen och se hur tankebanorna går;
-ALLA bär kläderna så men INGEN tycker om det. Jag måste stoppa det för INGEN gillar det och bara jag kan se att ingen gillar det. In med förbudet för ingen ser vad jag ser. Hela världen är galen det är bara jag som är frisk!!!!!

2 kommentarer:

Jennifer sa...

Väldigt bra inlägg och kul när det kommer från en lärare. Nu har ju svenska skolpolitiker också snöat in sig på frågan om hur byxorna ska sitta. Som om det var det viktiga?
Enligt mig kan man lära sig lika bra oavsett hur byxorna sitter. Undrar vad de kommer hitta för fel på modet nästa gång?
Och undrar vad en lärare på Mode/Design programmet skulle tycka om detta. :P

Anonym sa...

Kul inläggg!
Jag är lärare och tonårsmamma född 1962. Det betyder att jag varit med om många modeväxlingar men faktiskt aldrig detta hängmode. På skolan skulle jag aldrig kommentera en elevs klädval men hemma har jag gjort det. "Men dra upp byxorna lite så att du inte tappar dom åtminstone". Det är ett opraktiskt mode i alla fall och det blir särskilt tydligt emellanåt. Har sett en elev tappa byxorna när han hade bråttom till maten eller sonens kompis som faktiskt inte tog sig in i bilen då vi skulle till skidbacken...
Det ska bli spännande att se vad som kommer sen...:K